Over ons

Alaerds Allegro BV
Alaerds Allegro BV een familiebedrijf gevestigd in het Limburgse Hegelsom.
Het bedrijf teelt al meer dan 50 jaar op traditionele wijze komkommers. Hierbij wordt gestreefd naar de productie van topkwaliteit komkommers middels een duurzame teelt.

De oorsprong
Het bedrijf is jaren geleden gestart als gemengd bedrijf. In 1968 hebben Ben en Mia Alaerds zich gericht op de glastuinbouw. Er werden toen tomaten, sla, komkommers en perkplanten geteeld.
In 1980 hebben ze zich volledig toegelegd op de komkommerteelt. Als pionier koos Ben Alaerds ervoor om de komkommers op steenwolmatten te telen. In 1991 is Gerben Alaerds in het bedrijf begonnen. De kasoppervlakte nam in de jaren toe tot ruim 3ha.
In 2002 nam Gerben het bedrijf in het geheel over van zijn ouders Ben en Mia.
In 2006 besloten Gerben en Chantal om Alaerds Allegro BV op te richten en werden toekomstplannen bedacht.

De uitbreiding
2009 is het jaar van de grote uitbreiding. Er werd een grote verpakkingsloods gerealiseerd en een nieuwe kas van 4,3ha. De totale oppervlakte bestaat nu uit ca. 7,5ha. Ook was er inmiddels geïnvesteerd in een WKK (warmtekrachtkoppeling) van 2MW voor de energievoorziening.

De laatste jaren
Alaerds Allegro BV heeft de laatste jaren veel focus gelegd op automatisering. Denk hierbij aan:

  • Inpakrobots
  • Depallettisering
  • Fust uitvouwmachines
  • Gewaskapmachines

In 2023 is er een tweede WKK van 2MW bijgeplaatst. Deze investering is gedaan om zo duurzaam mogelijk met onze energie om te kunnen gaan.